Volledig scherm
PREMIUM
De ploeg van Lotto-Soudal in de BinckBank Tour. © BELGA

‘Ik wil na vandaag kunnen zeggen: deze zege is voor Bjorg’

Terwijl een volle kerk afscheid nam van het verongelukte wielertalent Bjorg Lambrecht, maakten zeven van zijn ploeg­genoten zich op voor de tweede rit in de BinckBank Tour. ,,Je mag het een rare dag noemen.’’

Door Ad Pertijs

Het is elf uur ’s ochtends als zeven renners van Lotto Soudal in hun teambus de volgepakte Grote Markt van Blankenberge oprijden. Op hetzelfde moment begint dertig kilometer verderop in Knesselare de uitvaartdienst voor hun ­betreurde ploeggenoot Bjorg Lambrecht. De Sint Willibrorduskerk daar is te klein voor allen die afscheid willen nemen van het in de Ronde van Polen verongelukte, Belgische klimtalent. Ook de meute op het volgepakte dorpsplein volgt de dienst in stilte op een groot scherm.

  1. Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’
    Zonneveld, Wuyts & De Cauwer

    Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’

    Nog vier nachtjes slapen en dan begint het klassieke voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. In de podcast van het Vlaamse programma De Tribune wordt er alvast vooruit gekeken – op de klassiekers, op het fenomeen Remco Evenepoel en op de vraag hoe Mathieu van der Poel te stoppen is. Namens Sporza schoof de vaste commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer aan, namens AD Sportwereld Thijs Zonneveld.