AFP
Volledig scherm
© AFP

Ineos heerst in proloog Romandië, Kelderman en Kruijswijk houden zich staande

Dennis wint opnieuwHet team van Ineos-Grenadiers heeft op dag 1 van de Ronde van Romandië meteen de macht gegrepen. De zwarte brigade eiste in de proloog alle drie de podiumplekken voor zich op, met Rohan Dennis op het hoogste treetje. Voor Wilco Kelderman (16 seconden) en Steven Kruijswijk (24 tellen) was de schade klein.

 1. Tom Dumoulin 16de bij rentree, Küng wint openingstijdrit Ronde van Zwitserland
  Video + podcast

  Tom Dumoulin 16de bij rentree, Küng wint openings­tijd­rit Ronde van Zwitser­land

  Tom Dumoulin is als 16de geëindigd in de openingstijdrit van de Ronde van Zwitserland. De Nederlander van Jumbo-Visma maakte zijn rentree na een vrijwillige ‘pauze’ van het profbestaan. De strijd om de dagzege en de eerste leiderstrui ging tussen twee thuisrijders en naamgenoten: Stefan Bissegger en Stefan Küng. Het was Europees kampioen Küng die het 10,9 kilometer lange parkoers 4 tellen sneller aflegde.
 2. Tom Dumoulin net buiten podium in klimtijdrit Ronde van Zwitserland, Urán oppermachtig
  Video's met Dumoulin

  Tom Dumoulin net buiten podium in klimtijd­rit Ronde van Zwitser­land, Urán oppermach­tig

  Tom Dumoulin is in de klimtijdrit van de Ronde van Zwitserland knap als vijfde geëindigd. De Nederlander van Jumbo-Visma, die de olympische tijdrit als hoofddoel heeft, kwam na ruim 23 kilometer over de finish in een tijd van 36:58. De dagzege in etappe 7 ging naar Rigoberto Urán. De Colombiaan van EF Education-Nippo was met afstand de sterkste en snelde naar een tijd van 36:02.