Kersvers kampioen Alvarado twijfelt nog over WK

LivestreamCeylin del Carmen Alvarado heeft voor het eerst de nationale titel veroverd bij de elitevrouwen. De 21-jarige Rotterdamse van de ploeg Alpecin-Fenix was in Rucphen een klasse apart. Het zilver was voor Annemarie Worst. Titelverdedigster Lucinda Brand finishte als derde.

Alvarado kan door de zege bij het NK ook uitkomen bij de Elite bij het WK. De Rotterdamse komt normaliter nog uit in de beloftencategorie, maar gaat met haar nationale kampioenstrui om de schouders volgende maand mogelijk op jacht naar de regenboogtrui. Bij de beloften werd ze vorig jaar als topfavoriete geklopt door haar landgenote Inge van der Heijden. Maar Alvarado ziet nu af van een kans op revanche en start in februari bij de Elite. Alvarado won deze winter al twaalf wedstrijden bij de profs. 

Volledig scherm
Veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado komt over de finish, waarbij zij voor het eerst de nationale titel veroverde bij de elitevrouwen. © ANP
  1. Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’
    Zonneveld, Wuyts & De Cauwer

    Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’

    Nog vier nachtjes slapen en dan begint het klassieke voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. In de podcast van het Vlaamse programma De Tribune wordt er alvast vooruit gekeken – op de klassiekers, op het fenomeen Remco Evenepoel en op de vraag hoe Mathieu van der Poel te stoppen is. Namens Sporza schoof de vaste commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer aan, namens AD Sportwereld Thijs Zonneveld.