Volledig scherm
© REUTERS

Klimmers meteen aan de bak in Dauphiné

Het Critérium du Dauphiné begint dit jaar met een bergrit in het departement Cantal waar onder meer de vulkaan Puy Mary moet worden beklommen. 

Dat bleek bij de presentatie van het routeschema in Lyon. De Dauphiné begint op 9 juni en eindigt op 16 juni met een rit naar het Zwitserse skioord Champéry. Het is voor veel renners de laatste test voor de Tour de France.

Ook in de tweede etappe naar Craponne-sur-Arzon komen de klimmers aan hun trekken. Pas in de derde en de vijfde etappe liggen er kansen voor de sprinters. Tussen die etappes in is er een individuele tijdrit die qua lengte (26,1 km) en zwaarte van het parcours veel overeenkomsten vertoont met de race tegen de klok ruim een maand later in de Tour de France. De laatste drie ritten wordt er vooral weer veel geklommen met een aantal bekende en minder bekende hellingen.

De organisatie rekent op de komst van onder anderen de Brit Chris Froome, de Australiër Richie Porte en de Fransen Romain Bardet, Thibaut Pinot en Julian Alaphilippe.

  1. Bondscoach Moerenhout: Van der Poel mag als kopman mee naar WK

    Bondscoach Moerenhout: Van der Poel mag als kopman mee naar WK

    Als Mathieu van der Poel het wil, dan gaat hij als kopman mee met de Nederlandse ploeg naar het WK op de weg eind september. Bondscoach Koos Moerenhout wil in zijn selectie voor de mondiale titelstrijd in het Engelse Yorkshire met liefde een plek reserveren voor de winnaar van de Amstel Gold Race. Moerenhout: ,,Ik ben al in Yorkshire wezen verkennen. Het is een parkoers wat Van der Poel op het lijf is geschreven. Het mag geen verrassing zijn dat ik hem er graag bij wil.’’
  2. Podcast In Het Wiel: Mathieu van der Poel en het sprookje van de Amstel Gold Race

    Podcast In Het Wiel: Mathieu van der Poel en het sprookje van de Amstel Gold Race

    Het zal je niet verbazen: de nieuwste podcast van In het Wiel gaat over Mathieu van der Poel, Mathieu van der Poel en nog eens Mathieu van der Poel. De Nederlands kampioen op zowel de weg als in het veld maakte zondag veel indruk door bij zijn debuut de Amstel Gold Race te winnen, na een zinderende ontknoping. Presentator Hidde van Warmerdam praat met Thijs Zonneveld en Thomas Dekker uitgebreid na over de beklijvende race.