Volledig scherm
Marten Kooistra wint de klassieke Kersenronde in Mierlo en spreekt na afloop met wielerspeaker Rien van Horik. © ED

Kooistra knalt naar klassieke winst in ‘heerlijke’ Kersenronde

De Kersenronde van Mierlo leverde donderdagmiddag een fraaie zege op voor de Fries Marten Kooistra. Het drukbezochte wielerevenement wordt tegenwoordig afgewerkt in de vorm van een klassieker voor de beste beloften van Nederland en België. Kooistra (22) maakte in Mierlo na 164 kilometer het karwei af in de sprint, nadat onder anderen zijn ploegmakker Jordi Meeus de slag had gemaakt. 

De 20-jarige Belg nam in de tweede van vier lokale ronden bij de finishstraat in een kopgroep van tien man over alsof zijn leven er zo'n beetje van afhing. Het gaatje met de rest van het forse peloton was toen nog klein, maar groeide in een mum van tijd naar honderden meters. ,,Het tellertje ging naar de zestig”, sprak Meeus na afloop. Uiteindelijk eindigde de Belg als vierde, maar smaakte de afloop in de Kersenronde voor hem mierzoet door de winst van zijn ploegmakker. Ook hun kompaan Minne Verboom zat mee van voren. 

Kooistra vond het een ‘heerlijke’ sprint en lekkere wedstrijd. ,,Er stond wel wat wind en daardoor was het af en toe best zwaar, maar in deze tijd van het jaar zit je door de bomen ook regelmatig beschut. Daardoor bleef het lang bij elkaar. In de finale zaten we met drie man in de kopgroep en kon ik op mijn sprint vertrouwen.” Vorig jaar won hij al Parijs-Tours voor de beloften en zondag wil hij tijdens Parijs-Roubaix een gooi naar de glorie gaan doen. ,,Deze is alvast binnen.” 

Uitslag Kersenronde, onderdeel van de U23 Road Series Beloften

1. Marten Kooistra (SEG)
2. Florian Vermeersch (Lotto-Soudal U23)
3. David Dekker (METEC-TKH) 
4. Jordi Meeus (SEG)
5. Ward Vanhoof (Lotto-Soudal U23)
6. Jens Vertongen (Nano Development Team)
7. Minne Verboom (SEG)
8. Gilles Borra (EFC-L&R-Vulsteke)
9. Dylan Bouwmans (METEC-TKH)
10. Jens Bouts (EFC-L&R-Vulsteke)