De toppers van Jumbo-Visma bij de teampresentatie, met (vlnr) Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin Primoz Roglic, Wout van Aert  en Dylan Groenewegen. Kruijswijk, Dumoulin en Roglic gaan alledrie als kopman naar de Tour.
Volledig scherm
De toppers van Jumbo-Visma bij de teampresentatie, met (vlnr) Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin Primoz Roglic, Wout van Aert en Dylan Groenewegen. Kruijswijk, Dumoulin en Roglic gaan alledrie als kopman naar de Tour. © ANP

Kruijswijk: In de Tour niet te snel alles op één kaart zetten

Met 3 kopmannen naar FrankrijkMet een start van een trainingskamp in de Franse wintersportplaats Tignes krijgt de voorbereiding op de Tour de France nu concrete vormen voor Steven Kruijswijk. De nummer drie van de Ronde van Frankrijk van vorig jaar werkt samen met medekopmannen Primoz Roglic en Tom Dumoulin en de rest van de Tourploeg van Jumbo-Visma aan de topconditie voor een aanval op het geel.

  1. Waarom Chris Froome al jaren persona non grata is op Franse wegen

    Waarom Chris Froome al jaren persona non grata is op Franse wegen

    ‘Rot op, klootzak.’ Chris Froome maakte gisteren in de Route d’Occitanie duidelijk wat hij vond van het gejoel van enkele wielerfans langs de kant. Het is niet voor het eerst dat Froome tijdens een wedstrijd in Frankrijk op de korrel wordt genomen. De Brit en Frankrijk, het wordt nooit een geslaagd huwelijk. Een greep uit de verbale en fysieke bagger die de Brit - vaak letterlijk - over zich heen kreeg de laatste jaren. Een overzicht.