Volledig scherm
Steven Kruijswijk. © ANP

Kruijswijk verslaat Sagan en Bernal en wint Profronde Etten-Leur

Steven Kruijswijk heeft de dertiende editie van de Profronde Etten-Leur op zijn naam gebracht. De Nuenenaar pakte zondag de laatste tien punten in de puntenkoers. Dat volstond voor de zege in het profomnium in Etten-Leur.

In Etten-Leur was het aanvankelijk de vraag of favorieten Steven Kruijswijk, Peter Sagan en Elia Viviani op tijd zouden zijn. Het trio maakte een noodlanding in Luxemburg, omdat het vliegtuig waarmee ze werden opgehaald in Monaco olie lekte.

De toppers arriveerden met een ander toestel alsnog op tijd. De merkwaardige voorbereiding had geen invloed op de prestaties van Peter Sagan, die direct de tijdrit op zijn naam bracht. Elia Viviani was de sterkste in de rit in lijn, terwijl Steven Kruijswijk de afsluitende puntenkoers won.

In totaal verzamelde Kruijswijk de meeste punten (91), twee meer dan Tour-winnaar Egan Bernal en vijf meer dan Peter Sagan. Daarmee kwam de wielrenner uit Nuenen als winnaar uit de strijd in de dertiende editie van de Profronde Etten-Leur.

  1. Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’
    Zonneveld, Wuyts & De Cauwer

    Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’

    Nog vier nachtjes slapen en dan begint het klassieke voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. In de podcast van het Vlaamse programma De Tribune wordt er alvast vooruit gekeken – op de klassiekers, op het fenomeen Remco Evenepoel en op de vraag hoe Mathieu van der Poel te stoppen is. Namens Sporza schoof de vaste commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer aan, namens AD Sportwereld Thijs Zonneveld.