Volledig scherm
© Pix4Profs / Joris Knapen

Ministerie van VWS betaalt 2,5 miljoen voor start Vuelta

Het ministerie van VWS heeft 2,5 miljoen euro subsidie toegekend aan de start van de Ronde van Spanje volgend jaar in Utrecht en Brabant. Het ministerie heeft dat laten weten aan de provincies en gemeenten die de driedaagse opening van de wielerronde organiseren.

De Vuelta begint volgend jaar met een ploegentijdrit in Utrecht. De tweede etappe gaat van Den Bosch naar Utrecht en de derde etappe heeft Breda als start- en finishplaats.

Het totale budget bedraagt ongeveer 14 miljoen euro. De grootste bijdrage komt van de betrokken provincies en steden. Zij hopen bovendien op sponsoring door het bedrijfsleven.
De start van de Ronde van Spanje is eind augustus volgend jaar maar de exacte datum is nog niet bekend. Het is de tweede keer dat de Vuelta in Nederland van start gaat, eerder gebeurde dat in 2009 in Assen.

  1. Bergeijk geniet op drukke wieleravond van Australische cyclobeulen

    Bergeijk geniet op drukke wiele­ravond van Australi­sche cyclobeu­len

    Op een prachtige wieleravond hield een kwartet Australische ‘cyclobeulen’ dinsdag huis in de ronde van Bergeijk. Niet alleen waren er vele honderden toeschouwers aan de meet te vinden. Ook Bergeijkenaren kwamen in heerlijke weersomstandigheden massaal uit de huizen om de galavoorstelling van de ‘Down Under-hardrijders’ te aanschouwen. Ze domineerden zoals een Kempencriterium zelden is gedomineerd en bezetten de eerste vier plekken in de eindrangschikking.