Volledig scherm
Juan Sebastian Molano. © photo: Cor Vos

Molano na maanden afwezigheid terug in wielerpeloton

Afwijkende bloedwaardenJuan Sebastian Molano maakt komende week zijn rentree in het internationale peloton. Zijn ploeg Team UAE houdt hem niet langer aan de kant vanwege afwijkende bloedwaarden. 

Tijdens de Ronde van Italië werden deze ontdekt, waarna zijn werkgever hem direct op non-actief zette. De schorsing van de 24-jarige Colombiaan is inmiddels opgeheven. ,,De potentiële ongewone waarden kunnen toegeschreven worden aan een grote gevoeligheid voor hoogteverschillen", legt teamarts Jeroen Swart op Sporza uit. 

Molano woonde altijd op grote hoogte in Colombia. Voordat hij meedeed aan de Giro verbleef hij enkele weken thuis, waarbij de renner trainde tot 3000 meter hoogte. ,,Dat verklaart zijn afwijkende waarden. Daarom geven we groen licht aan Molano om opnieuw aan competitie te doen.", zegt arts Swart. 

Hij zal volgende week zijn rentree maken in de Adriatica Ionica Race, de vijfdaagse rittenwedstrijd in Italië.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’