Volledig scherm
Maxime Monfort. © photo: Cor Vos

Monfort hangt zijn klikpedalen na dit seizoen aan de wilgen

De Belgische wielrenner Maxime Monfort zet aan het eind van dit seizoen een punt achter zijn wielercarrière. Dat maakte de 36-jarige coureur bekend op sociale media.

,,Het is met emotie dat ik het einde van mijn professionele wielerloopbaan aankondig. Het was een moeilijke beslissing, maar tegelijk de beste die ik kon nemen. Ik heb een intens seizoen 2019 beleefd waarin ik als ploegmaat mooie momenten heb meegemaakt, onder meer in de Tour. Ik heb besloten op een hoogtepunt te stoppen. Ik had nog een seizoen kunnen rijden, maar ik ben ervan overtuigd dat het moment om te stoppen is gekomen", schrijft Monfort.

De Belg debuteerde in 2003 in het peloton bij Landbouwkrediet, waarna hij overstapte naar Cofidis. Daarna reed de Waal ook nog voor Columbia (2009-2010), Trek-RadioShack (2011-2013) en sinds 2014 voor Lotto-Soudal.

Geen vaarwel

In zijn zestienjarige carrière won de klimmer uit Bastenaken de Ronde van Luxemburg (2004) en Beieren (2010). Ook kroonde Montfort zich tot Belgisch kampioen tijdrijden, in 2009.

Hij nam twintig keer deel aan een grote ronde (vijf keer Giro, zeven keer Tour, acht keer Vuelta). Zijn beste resultaat is een vijfde plaats in de Ronde van Spanje in 2011 (na diskwalificatie van winnaar Cobo).

Ondanks dat Montfort stopt, hoopt hij dat het geen definitief vaarwel is. ,,Ik heb vergevorderde gesprekken over nieuwe professionele projecten en daar kijk ik naar uit. Ik hoop er snel meer over te kunnen vertellen maar het is mijn wens in de wereld van het wielrennen te kunnen blijven.”

Volledig scherm
Maxime Monfort. © Cor Vos