Steven Kruijswijk en Tom Dumoulin (links).
Volledig scherm
Steven Kruijswijk en Tom Dumoulin (links). © BSR Agency

Na Dumoulin stelt ook Kruijswijk seizoenstart uit bij Jumbo-Visma

Na Tom Dumoulin heeft Jumbo-Visma een nieuwe tegenvaller moeten incasseren. Ook Steven Kruijswijk begint later dan gepland aan het nieuwe wielerseizoen. Waar Dumoulin kampt met de naweeën van een buikvirus,  wordt ook Kruijswijk langzamer gebracht. De nummer 3 van de Tour de France van 2019 laat daardoor Parijs-Nice (start op 8 maart) schieten en begint nu pas op 23 maart met de Ronde van Catalonië aan zijn seizoen.

Kruijswijk miste het trainingskamp in januari in Alicante vanwege knieklachten. ,,Toen is besloten zijn seizoensouverture uit te stellen”, aldus een woordvoerder van Jumbo-Visma. ,,Van die knie heeft Steven al een tijdje geen last meer. Hij traint inmiddels ook weer normaal. Hij gaat de komende weken op hoogtestage, maar om geen stappen over te slaan in het lange proces heeft hij Parijs-Nice geschrapt. Plannen zoals in december gepresenteerd, zijn uiteraard niet in beton gegoten. Er wordt her en der wel eens wat gewijzigd als de situatie daar om vraagt.”

Kruijswijk vliegt vrijdag met Primoz Roglic naar Tenerife voor een hoogtestage. Jumbo-Visma gaat in Parijs-Nice met Roglic, de Sloveense winnaar van de Vuelta, voor de eindzege. 

Tom Dumoulin moest vanwege darmklachten zijn debuut voor Jumbo-Visma al twee keer uitstellen. Vorige week trok de Limburger zich terug voor de Ronde van Valencia, deze week besloot hij ook de Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo uit zijn programma te schrappen.