Nuenenaar Kruijswijk zag af in negende Vuelta-etappe: 'Ik had de benen niet meer'

VIDEOSteven Kruijswijk zag zondag af in de Ronde van Spanje. De Nederlandse kopman van LottoNL-Jumbo verloor in de negende etappe wat tijd op enkele concurrenten, al wist hij de schade beperkt te houden. 

Hij is de nummer negen in het algemeen klassement op 43 seconden van de nieuwe rodetruidrager Simon Yates.

,,Vandaag was het niet goed. Anders had ik wel bij die eerste groep gezeten. In de finale had ik de benen niet meer'', aldus Kruijswijk, die als dertiende binnen kwam. ,,Het was een slopende dag weer, met veel klimmen. Zeker naar de slotklim toe was het lastig. Op het laatst zat ik niet echt meer op m'n gemak en moest ik passen. Je weet dat dit een keer kan gebeuren in de drie weken. Dit is het even voor nu.''

Volledig scherm
Steven Kruijswijk © photo: Cor Vos
  1. Titelverdediger Valgren rekent op steun ervaren ploeg in Gold Race

    Titelverde­di­ger Valgren rekent op steun ervaren ploeg in Gold Race

    Wielerploeg Dimension Data herbergt zondag in de Amstel Gold Race het complete podium van de editie van vorig jaar. De Deen Michael Valgren, vorig jaar zegevierend, kwam over van Astana. Roman Kreuziger werd vorig jaar nog tweede namens Mitchelton-Scott en de Italiaan Enrico Gasparotto derde in het shirt van Bahrain. De Tsjech en de Italiaan stapten deze winter over naar het Zuid-Afrikaanse team waarvoor ook Tom-Jelte Slagter morgen in actie zal komen.