Podcast | De grote Giro voorbeschouwing: de openingsrit lijkt door Van der Poel zelf getekend

Nog maar een paar nachten slapen en dan start de Giro. ,,Op papier echt een spectaculaire Giro”, zegt Thijs Zonneveld met een glimlach op zijn gezicht. Vrijdag vertrekt het peloton, vanuit Budapest, voor de eerste grote ronde van het jaar. In Hongarije lijkt de openingsetappe door Mathieu van der Poel zelf getekend te zijn, zo mooi is deze kans op een zege en dus roze voor hem.

 1. De toekomstige wielercracks buffelen weer in en rondom Bladel
  PREMIUM
  KOERSEN

  De toekomsti­ge wieler­cracks buffelen weer in en rondom Bladel

  Na een gedwongen surplace van twee jaar zoefde een imposant peloton met jonge toptalenten afgelopen weekend weer door en rondom Bladel. Ook na corona is De Acht van Bladel een evenement gebleven waarin de topcoureurs van de toekomst bijkans de stenen uit de straten willen rijden. De internationaal aansprekende etappekoers voor wielrenners van 16, 17 en 18 jaar laat hun harten nog altijd sneller kloppen, bleek uit alle reacties.
 2. Video: wielercrash nipt voorkomen als kind na finish plots oversteekt

  Video: wieler­crash nipt voorkomen als kind na finish plots oversteekt

  Niccolo Bonifazio sprintte zondagmiddag naar de zege in de slotrit van de Route d’Occitanie, maar enkele meters na de finish kwam de 28-jarige Italiaan van Total Energies met de schrik vrij. Terwijl hij nog altijd een hoge snelheid had, stak vlak voor hem plots een kind over. Bonifazio was not amused en sloeg met een flinke klap op zijn stuur. De eindzege in de Route d’Occitanie was voor Michael Woods, de Canadees van Israel-Premier tech.