Podcast In het Wiel | Hoe deze grote ploeg er nooit kwam en waarom Mark Cavendish bij Astana rijdt

Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam praten met wielermanager Martijn Berkhout over ‘die ene Franse ploeg die heel groot zou worden maar vervolgens helemaal in elkaar klapte’.

 1. Verkeerd rijdende Reusser wint door valpartijen ontsierde Gent-Wevelgem, podium voor Swinkels
  Met video

  Verkeerd rijdende Reusser wint door valpartij­en ontsierde Gent-Wevelgem, podium voor Swinkels

  Gent-Wevelgem bij de vrouwen is een Zwitsers feestje geworden. Marlen Reusser vertrok op 40 kilometer van de finish en rondde haar imposante solo succesvol af, ondanks dat ze op vijf kilometer van de meet plots de verkeerde kant op reed. De hardrijdster van Team SD Workx volgde met haar zege Elisa Balsamo op in natte en winderige condities. De Nederlandse Maike van der Duin eindigde als derde.
 2. Tadej Pogacar stelt ideale wielrenner samen: ‘Mathieu van der Poel bijna onklopbaar als hij z’n versnelling kan uitspelen’
  PREMIUM

  Tadej Pogacar stelt ideale wielrenner samen: ‘Mathieu van der Poel bijna onklopbaar als hij z’n versnel­ling kan uitspelen’

  Met in totaal 55 profzeges (waaronder twee eindoverwinningen in de Tour de France) benadert Tadej Pogacar zelf de perfectie. Maar wat als de 24-jarige Sloveen nu eens zelf zijn ultieme renner zou mogen samenstellen? In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen, waar hij zondag een van de favorieten is, bespreekt Pogacar het met Het Laatste Nieuws. Over de versnelling van Mathieu van der Poel, de slimheid van Wout van Aert en de motor van Filippo Ganna.