Mathieu van der Poel.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel. © photo: Cor Vos

Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’

Zonneveld, Wuyts & De CauwerNog vier nachtjes slapen en dan begint het klassieke voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. In de podcast van het Vlaamse programma De Tribune wordt er alvast vooruit gekeken – op de klassiekers, op het fenomeen Remco Evenepoel en op de vraag hoe Mathieu van der Poel te stoppen is. Namens Sporza schoof de vaste commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer aan, namens AD Sportwereld Thijs Zonneveld.

Oók de Vlamingen kijken uit naar de klassiekercampagne van Van der Poel. Wuyts: ,,Zijn ploeg is niet sterk genoeg. Dat zie ik pas gebeuren over een jaar, over twee jaar. Maar Van der Poel is tot veel in staat, alléén. Wat mij het meest intrigeert: hoe pakt hij dat aan, straks in Parijs-Roubaix en De Ronde van Vlaanderen? Gaat hij wachten? Of gaat hij zelf gaan? Ik denk dat laatste.” 

José De Cauwer: ,,Als Van der Poel gaat is het alle hens aan dek en gaat iedereen mee willen zijn.” Wuyts: ,,Het wordt razend interessant. Ik hoop dat het een van de spectaculairste wielerjaren wordt die we gaan meemaken. Ik denk dat het revolutionair wordt.”

Luister hier naar de hele podcast: 

  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.