Primoz Roglic in supervorm naar Giro na eindzege in Romandië

De Sloveen Primoz Roglic heeft met overmacht de Ronde van Romandië gewonnen. Een kleine week voor de start van de Giro d’Italia liet de renner van Jumbo-Visma in de Zwitserse rittenkoers zien dat het met de vorm wel goed zit. Roglic won drie etappes, inclusief de slotrit. In de afsluitende tijdrit over ruim 16 kilometer in en rond Genève was hij de enige die de vroeg gerealiseerde tijd van de Belg Victor Campenaerts nog verbeterde.

Voor Roglic (29) was het al zijn derde eindzege in een rittenkoers dit seizoen. Eerder was hij de beste in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten en in Tirreno-Adriatico. Vorig jaar had Roglic de Ronde van Romandië ook al gewonnen.

Volledig scherm
Primoz Roglic. © AFP

Roglic was na winst in de eerste etappe zaterdag ook al de beste in de wegens het slechte weer ingekorte koninginnenrit. Bij de aankomst bergop in Torgon won hij de sprint van een selecte kopgroep voor de Portugees Rui Costa en Tourwinnaar Geraint Thomas uit Wales.

In Genève zat Campenaerts, die onlangs in Mexico het werelduurrecord verbeterde, lang op de zogenoemde hotseat tot de als laatste gestarte Roglic 13 seconden onder zijn tijd dook. De Italiaan Filippo Ganna werd derde.

In het klassement eindigde Rui Costa op 49 seconden als tweede, Thomas gaf 1.12 toe en werd derde. Steven Kruijswijk bezette de zesde plaats.