Volledig scherm
Steven Kruijswijk. © photo: Cor Vos

Roglic met ‘schaduwkopman’ Kruijswijk uit Nuenen naar de Vuelta

De Sloveense wielrenner Primoz Roglic van Jumbo-Visma krijgt met Nuenenaar Steven Kruijswijk, Robert Gesink en Lennard Hofstede drie Nederlandse teamgenoten mee naar de Ronde van Spanje. Roglic gaat volgende week in Torrevieja als kopman van de Nederlandse WorldTour-ploeg van start. Met Kruijswijk, Gesink en de Nieuw-Zeelander George Bennett kan de Sloveen, die voor de eindzege wil gaan, rekenen op sterke helpers in de bergen.

Kruijswijk, de nummer drie van de Tour de France, geldt net als Bennett als ‘schaduwkopman’. Gesink zou eerder dit jaar eigenlijk de Ronde van Italië rijden, maar kort voor de Giro liep hij bij een val in Luik-Bastenaken-Luik een gebroken sleutelbeen en een bekkenfractuur op. De klimmer uit Varsseveld miste daardoor ook de Tour.

Hofstede (24) debuteerde twee jaar geleden in dienst van Sunweb in de Vuelta. De Amerikaan Neilson Powless begint volgende week zaterdag in Torrevieja aan zijn eerste grote ronde. Zijn landgenoot Sepp Kuss en de Duitser Tony Martin maken de ploeg compleet.

  1. Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’
    Zonneveld, Wuyts & De Cauwer

    Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’

    Nog vier nachtjes slapen en dan begint het klassieke voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. In de podcast van het Vlaamse programma De Tribune wordt er alvast vooruit gekeken – op de klassiekers, op het fenomeen Remco Evenepoel en op de vraag hoe Mathieu van der Poel te stoppen is. Namens Sporza schoof de vaste commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer aan, namens AD Sportwereld Thijs Zonneveld.