Volledig scherm
Michael van Staeyen en Lars Boom. © photo: Cor Vos

Roompot Vakanties stopt met sponsoren van wielerploeg

Roompot Vakanties stapt na dit seizoen uit het profwielrennen. Het bedrijf stopt met het sponsoren van de wielerploeg Roompot-Charles Cycling Team.

Roompot Vakanties werd in 2014 sponsor van een volledig Nederlandse wielerploeg, Orange Cycling, een initiatief van oud-wielrenners Michael Boogerd, Erik Breukink en Jean-Paul van Poppel. De ploeg fuseerde eind vorig jaar met de Belgische formatie Veranda’s Willems-Crelan en ging verder als Roompot-Charles. Onder anderen Lars Boom en Pieter Weening rijden voor de ploeg.

De wielerploeg boekte in vijf seizoenen negentien overwinningen waaronder een etappezege van Weening in de Ronde van Zwitserland in 2016 en een ritzege van Taco van der Hoorn in 2018 in de Binck Bank Tour, beide koersen in de UCI World Tour. Ook lanceerde de ploeg de carrière van sprinter Dylan Groenewegen.

,,De doelstellingen van Roompot Vakanties met het wielerteam zijn, met uitzondering van het rijden van een grote ronde, allemaal bereikt”, laat het bedrijf weten. ,,Het gaat om een beleidskeuze die losstaat van sportieve resultaten of van de samenwerking van de afgelopen jaren, een samenwerking die steeds in een uitstekende verstandhouding is verlopen”, valt op de site van de ploeg te lezen.

Het wielerteam zegt de keuze te betreuren, maar is in eerste plaats vooral dankbaar voor de jarenlange steun van het bedrijf. Er is nog niets bekend over een eventuele vervanger van Roompot Vakanties als sponsor van de ploeg.

  1. Roglic met ‘schaduwkopman’ Kruijswijk uit Nuenen naar de Vuelta

    Roglic met ‘schaduw­kop­man’ Kruijswijk uit Nuenen naar de Vuelta

    De Sloveense wielrenner Primoz Roglic van Jumbo-Visma krijgt met Nuenenaar Steven Kruijswijk, Robert Gesink en Lennard Hofstede drie Nederlandse teamgenoten mee naar de Ronde van Spanje. Roglic gaat volgende week in Torrevieja als kopman van de Nederlandse WorldTour-ploeg van start. Met Kruijswijk, Gesink en de Nieuw-Zeelander George Bennett kan de Sloveen, die voor de eindzege wil gaan, rekenen op sterke helpers in de bergen.