Timo Roosen
Volledig scherm
PREMIUM
Timo Roosen © photo: Cor Vos

Roosen geniet van elke training: ‘Als er een koers was, zou ik hem onmiddellijk rijden’

Timo Roosen was klaar om in het voorjaar te vlammen. Na een jaar vol tegenslagen zou hij zich in 2020 eindelijk weer kunnen laten zien. In afwachting van wat er door het coronavirus overblijft van het seizoen, prijst hij zich nu gelukkig met ieder trainingsritje.

Een appje. Of het interview ook ‘vanavond’ kan? De training loopt wat uit, laat Timo Roosen (27) weten. Na het douchen en de sportmaaltijd vertelt de Goirlenaar later in alle rust het verhaal van een renner die vol goede moed en moraal begon aan een nieuw wielerjaar. Een seizoen zonder grote ronden, maar waarin hij ‘om te beginnen’ had willen vlammen op de kasseien. Het coronavirus houdt hem voorlopig weg van wat voor hem de heerlijke ‘chaos’ van de koers is. En dus kan het gebeuren dat een training op de tijdritfiets uitloopt op een ‘ritje’ van vier uur.

  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.