Volledig scherm
Taco van der Hoorn. © BSR Agency

Spierscheuring Taco van der Hoorn door aanrijding tijdens training

Taco van der Hoorn is tijdens een training in Andorra aangereden door een auto. De 25-jarige Jumbo-Visma-renner heeft twee spieren in zijn bovenbeen gedeeltelijk afgescheurd.

Van der Hoorn wordt naar een ziekenhuis in Nederland overgebracht en zal daar verder onderzocht worden. Het is dus ook nog onduidelijk hoelang hij zal moeten revalideren.

Van der Hoorn is bezig aan zijn eerste seizoen bij Jumbo-Visma. De twee voorgaande jaren reed hij voor Roompot-Nederlandse Loterij. Voor die ploeg boekte hij afgelopen seizoen de grootste zege uit zijn loopbaan, door de derde etappe in de BinckBank Tour te winnen.

  1. Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’
    Zonneveld, Wuyts & De Cauwer

    Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’

    Nog vier nachtjes slapen en dan begint het klassieke voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. In de podcast van het Vlaamse programma De Tribune wordt er alvast vooruit gekeken – op de klassiekers, op het fenomeen Remco Evenepoel en op de vraag hoe Mathieu van der Poel te stoppen is. Namens Sporza schoof de vaste commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer aan, namens AD Sportwereld Thijs Zonneveld.