Volledig scherm
© photo: Cor Vos

Sprintzege Colbrelli in Gran Piemonte

De Italiaanse wielrenner Sonny Colbrelli heeft de Gran Piemonte gewonnen, een koers over 191 kilometer van Racconici naar Stupinigi. De renner van Bahrain-Merida was de snelste in een sprint van een omvangrijke groep. Colbrelli hield de Fransman Florian Sénéchal en de Italiaan Davide Ballerini achter zich.

Voor Colbrelli was het de vierde zege van het seizoen. Dat begon met een ritzege in de Ronde van Dubai, terwijl hij in juni in de Ronde van Zwitserland een etappe won. Dit najaar is de 28-jarige Italiaan goed op dreef. Hij won half september de Coppa Bernocchi, werd tweede in de Coppa Sabatini en afgelopen zondag nog dertiende in de GP Bruno Beghelli.

  1. Bergeijk geniet op drukke wieleravond van Australische cyclobeulen

    Bergeijk geniet op drukke wiele­ravond van Australi­sche cyclobeu­len

    Op een prachtige wieleravond hield een kwartet Australische ‘cyclobeulen’ dinsdag huis in de ronde van Bergeijk. Niet alleen waren er vele honderden toeschouwers aan de meet te vinden. Ook Bergeijkenaren kwamen in heerlijke weersomstandigheden massaal uit de huizen om de galavoorstelling van de ‘Down Under-hardrijders’ te aanschouwen. Ze domineerden zoals een Kempencriterium zelden is gedomineerd en bezetten de eerste vier plekken in de eindrangschikking.