Volledig scherm
© EPA

Van Avermaet krijgt in Limburg laatste kans om voorjaar te redden

Greg Van Avermaet wist dit seizoen nog niet vaak de aandacht op zich gericht. De Belgische renner van CCC, die de afgelopen jaren nog zo dominant was, hoopt dat daar tijdens de Amstel Gold Race verandering in komt.

,,In de Amstel Gold Race krijg ik een laatste kans om mijn voorjaar kleur te geven”, zei de 33-jarige Van Avermaet in aanloop naar de klassieker in Limburg. ,,Ik mis een absoluut topresultaat, maar heb wél veel regelmaat getoond. De vorm is goed. In vergelijking met de vorige wedstrijden is de Amstel Gold Race iets heel anders.”

In Parijs-Roubaix eindigde Van Avermaet afgelopen weekend buiten de top 10. ,,Ik was dan ook erg teleurgesteld na Parijs-Roubaix. Ik had de benen om een beter resultaat te halen”, aldus de Belg, die twaalfde werd en het in Nederland beter wil doen. ,,Het is de Ardennenklassieker die me het best ligt. Met renners als Patrick Bevin, Alessandro De Marchi en Serge Pauwels aan mijn zijde hebben we voldoende opties in het team. Er zal - in tegenstelling tot in de kasseiklassiekers - ook geen druk liggen op onze ploeg om de wedstrijd te controleren.”

Van Avermaet gaat voor de negende keer van start in de Gold Race. In 2015 werd hij vijfde.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’