Volledig scherm
Anna van der Breggen tijdens de Ronde van Gerwen. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Van der Breggen: Van de Ronde van Vlaanderen naar de Ronde van Gerwen

Zo sta je als winnaar van de Ronde van Vlaanderen op het hoogste podium en amper 24 uur later rijd je rondjes om de kerk in Gerwen. Anna van der Breggen voelt zich nergens te groot voor. Tweede paasdag eindigde ze op de vierde plek tijdens de Grote Ronde van Gerwen voor dames. Die andere Nederlandse wereldtopper, Annemiek van Vleuten, werd in Gerwen vijfde.

,,Ja het is natuurlijk een grote overgang van de Ronde van Vlaanderen naar de Ronde van Gerwen'', zei Anna van der Breggen nadat ze na de koers met de plaatselijke jeugd op de foto was gegaan. ''Ik heb zeker niet getwijfeld om hier te starten. Afgesproken is afgesproken. En ik vond het ook heel leuk in Gerwen'', 

Roos Hoogeboom

De winst in Gerwen ging naar Roos Hoogeboom uit Zeist. Samen met de Apeldoornse Judith Bloem en Britt Teunissen uit IJsselsteyn (lid van TWC de Kempen) zat ze in een lange ontsnapping. De drie achtervolgers Van der Breggen, Van Vleuten en Puck Moonen zetten de jacht op de koplopers te laat in en eindigden op een achterstand van bijna een halve minuut.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement