Mees Hendrikx tekent een contract bij Creafin-Fristads.
Volledig scherm
Mees Hendrikx tekent een contract bij Creafin-Fristads. © Mees Hendrikx

Veldrijder Hendrikx uit Valkenswaard tekent bij Creafin-Fristads

Veldrijder Mees Hendrikx uit Valkenswaard heeft een contract voor twee jaar getekend bij Creafin-Fristads. Hendrikx treedt per 1 maart in dienst bij de ploeg die zich als eerste voor hem meldde.

De ploegen stonden in de rij voor de man die brons won op het WK voor beloften. ,,Als je derde wordt op het WK, valt het kennelijk op dat je toch nog altijd met de wereldtop mee kunt doen”, zo schetste hij zijn wederopstanding uit de sportieve dood afgelopen zaterdag in het Eindhovens Dagblad.

Zijn Belgische ploeg Acrog liet eind december weten dat hij op zoek moest naar een ander team. ,,In de zomer ben ik veel ziek geweest. Ik had een heel lage weerstand waardoor er om de haverklap wel iets was. Toen kwamen daar ook nog eens een knie- en rugblessure overheen. Op een gegeven moment zit je er ook mentaal doorheen.”

Deels met dank aan bondscoach Gerben de Knegt kwam de ommekeer. De Knegt bleef in hem geloven, wat uiteindelijk resulteerde in de bronzen medaille op het WK voor beloften en nu dus ook een nieuwe ploeg.

  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.