Volledig scherm
Romain Bardet. © BELGA

Vermoeide Bardet zet vroegtijdig een punt achter seizoen

Het wielerseizoen zit erop voor Romain Bardet. De renner van AG2R moet naar eigen zeggen fysiek en geestelijk de batterij opladen en heeft in overleg met het teammanagement een punt gezet achter 2019. 

,,Ondanks de vreugde van het winnen van de bolletjestrui als beste klimmer in de Tour de France heb ik niet de doelen bereikt die ik mezelf had gesteld voor het seizoen 2019", zegt hij op de site van de Franse ploeg. ,,Na een paar dagen zelfreflectie en gesprekken met het management van het AG2R La Mondiale team, werd het me duidelijk dat ik mezelf fysiek en mentaal moet opladen om volgend seizoen sterker terug te komen. Voor het niveau dat ik wil halen, is frisheid op alle vlakken nodig."

Teambaas Vincent Lavenu is het eens met Bardet en spreekt van een ‘doordachte en constructieve beslissing’". De Fransman verscheen met hoge verwachtingen aan de start van de 106de Tour de France. Met een parcours op maat (veel klimkilometers en weinig tijdritten) lag er flink wat druk op zijn schouders. In tegenstelling tot zijn landgenoot Thibaut Pinot kon Bardet daar niet goed mee omgaan. Al vroeg in de Tour verloor hij veel tijd, waarna hij zich richtte op etappewinst en het bergklassement.

Deels met succes, want hij won - zonder uit te blinken - de bolletjestrui. Eerder dit seizoen werd de 28-jarige renner nog tweede in de Tour du Haut-Var, vijfde in Parijs-Nice, negende in de Amstel Gold Race en dertiende in de Waalse Pijl.

Volledig scherm
Bardet won de bolletjestrui in de Tour. © AFP
  1. Van Vleuten wil nu regenboogtrui die ze ‘het hele jaar kan showen’
    WK in Yorkshire

    Van Vleuten wil nu regenboog­trui die ze ‘het hele jaar kan showen’

    Na ruim twee weken van relatieve rust verdedigt Annemiek van Vleuten dinsdag in Yorkshire bij de WK wielrennen haar wereldtitel op de individuele tijdrit. Het is haar eerste hoofddoel, maar voor de Wageningse wacht vier dagen later in de wegrace een misschien nog wel grotere uitdaging. Dan is de prijs een regenboogtrui die je het hele jaar kunt showen. ,,Ik ga voor allebei, maar als ik moet kiezen dan is het toch die laatste.”