Chris Froome.
Volledig scherm
Chris Froome. © REUTERS

Viervoudig Tourwinnaar Froome overweegt vertrek bij Ineos

Chris Froome overweegt Team Ineos te verlaten. De 34-jarige Britse wielrenner zou al in gesprek zijn met enkele geïnteresseerde ploegen, meldt wielerwebsite Cyclingnews. 

De doorgaans goed geïnformeerde site sluit zelfs een overgang komende zomer niet uit. Een zeldzaamheid in het wielrennen. Vanwege de coronacrisis ligt het wielrennen momenteel stil. Maar de Tour de France zou, wanneer het seizoen op 1 augustus wordt hervat, op 29 augustus moeten beginnen.

Froome, wiens contract bij topteam Ineos afloopt eind dit jaar, mikt in het najaar op een vijfde eindzege. Hij zou zich zo in het rijtje voegen van recordhouders Eddy Merckx, de Fransen Bernard Hinault en Jacques Anquetil, en de Spanjaard Miguel Indurain. 

Maar binnen Ineos is de hiërarchie onduidelijk met ook nog oud-Tourwinnaars Geraint Thomas en Egan Bernal. De Welshman won de Tour in 2018, de Colombiaan was vorig jaar de beste.  Als hij vroegtijdig overstapt, dan zal hij de onbetwiste kopman worden bij de nieuwe ploeg. Een overstap kan volgens wielerbond UCI alleen in de eerste twee weken van augustus, als alle partijen akkoord zijn. 

Zware val

Afgelopen editie miste Froome door een ernstige val in juni. ,,Na mijn val vorig jaar en de herstelperiode erna ben ik vol vertrouwen dat ik de Tour kan winnen", zo houdt de viervoudig winnaar zich tegenover Cyclingnews op de vlakte. ,,Ik weet nog niet bij welk team dat zal zijn na 2020." 

Na zijn zware val wilde Froome maar één ding: de Tour van dit jaar halen: