Volledig scherm
Marianne Vos. © Cor Vos

Vos zorgt voor derde Nederlandse overwinning op rij in Noorwegen

De Nederlandse dames blijven maar winnen in de Ronde van Noorwegen. Lorena Wiebes schreef donderdag de openingsetappe op haar naam, waarna Marianne Vos vrijdag de tweede rit wist te winnen. Zaterdag sloeg Vos opnieuw toe.

In de 125,2 kilometer lange etappe van Moss naar Halden stond het nodige klimwerk op het menu. In de voorlaatste ronde demarreerde Vos op de lastige aankomststrook en kon alleen Coryn Rivera haar volgen. Samen wisten ze de achtervolgsters voor te blijven en was Vos in een sprint veel sneller dan de Amerikaanse. Demi Vollering won op elf seconden achterstand de sprint om de derde plaats.

Wiebes begon als leidster aan de voorlaatste etappe, maar raakte haar leiderstrui kwijt aan Vos. Zondag staat de slotetappe op het menu: een rit over 156,2 kilometer van Svinesund naar Halden. Vos kan voor het derde jaar op rij de Ronde van Noorwegen winnen. De wedstrijd maakt deel uit van de World Tour voor vrouwen.

  1. Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’
    Zonneveld, Wuyts & De Cauwer

    Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’

    Nog vier nachtjes slapen en dan begint het klassieke voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. In de podcast van het Vlaamse programma De Tribune wordt er alvast vooruit gekeken – op de klassiekers, op het fenomeen Remco Evenepoel en op de vraag hoe Mathieu van der Poel te stoppen is. Namens Sporza schoof de vaste commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer aan, namens AD Sportwereld Thijs Zonneveld.