Coen Vermeltfoort pakte in 2019 de zege in Luyksgestel, dat jaarlijks duizenden mensen ontvangt tijdens de wielerronde.
Volledig scherm
Coen Vermeltfoort pakte in 2019 de zege in Luyksgestel, dat jaarlijks duizenden mensen ontvangt tijdens de wielerronde. © FotoMeulenhof

Wielercomité trekt stekker uit Ronde van Luyksgestel in 2020: ‘Volgend jaar weer genieten’

Het wielercomité dat jaarlijks de ronde van Luyksgestel organiseert, heeft de stekker uit de editie van 2020 getrokken. ,,We denken dat het niet verantwoord is om eind juni al te koersen”, zegt de al decennia bij het evenement betrokken Wil Bellemakers. 

Komend weekend zou in Gerwen de jaarlijkse wielerronde verreden worden, maar organisator Toon Bouw en zijn collega's moesten al eerder capituleren. Ook de Simac Omloop der Kempen vindt dit jaar geen doorgang. 

,,Het is heel spijtig”, zegt Bellemakers. ,,Op de ronde van Luyksgestel komen duizenden mensen af. We vinden het verstandiger om nu al het besluit te nemen en hopen dat we volgend jaar weer mogen genieten van onze sport.” In 2021 hoopt de organisatie weer een puik criterium op poten te zetten, zoals dat al vele decennia gebeurt. Het jaar daarop wil het wielercomité in het grensdorp weer een profkoers organiseren.