Floris Gerts
Volledig scherm
Floris Gerts © photo: Cor Vos

Wielerploeg stuurt Gerts weg, renner vecht ontslag aan

Floris Gerts maakt niet langer deel uit van de wielerploeg Tarteletto-Isorex. De 27-jarige Nederlander is door de leiding weggestuurd. 

De reden voor zijn plotse vertrek: Gerts zou tijdens de Ronde van Wallonië teamorders hebben geweigerd en sponsors in diskrediet hebben gebracht. ,,Het fietsen gaat goed en ik vind het gewoon te leuk. Hier is sinds vorig jaar niets in veranderd. Ik twijfel niet en kijk met ontspanning richting de toekomst. Het is wel echt jammer hoe het dit jaar is gelopen. Afspraken zijn niet nagekomen en er is simpelweg geen geldige reden om mij te ontslaan", zegt Gerts op Twitter.

De renner wil zijn ontslag aanvechten bij rennersvakbond CPA. Met de teamleiding van Tarteletto-Isorex, een Belgisch contintenaal team, leefde hij al een hele tijd in onmin. Gerts was ontevreden over het materiaal van het team. De ploeg legde de schuld bij de renner.

Gerts was bezig aan zijn eerste jaar bij Tarteletto-Isorex. Eerder kwam hij uit voor BMC (2016-2017) en Roompot (2018). Hij won in 2016 de Volta Limburg Classic.