Volledig scherm
Wout van Aert. © BELGA

Wout van Aert wil in winter crossen rijden

Wout van Aert herstelt voorspoedig van de gevolgen van een zware valpartij in de Ronde van Frankrijk. De Belg van Jumbo-Visma hoopt deze winter als veldrijder weer in actie te kunnen komen.

Van Aert liep een diepe vleeswond in zijn rechterbeen op en is tweemaal geopereerd. ,,De eerste zes weken moet ik het rustig aan doen om het weefsel de kans te geven helemaal te herstellen", vertelt hij. ,,Daarna mag de belasting worden opgevoerd en hoop ik mijn conditie weer op te bouwen want die zit nu ver onder nul. Ik hoop deze winter nog een aantal crossen te rijden, al is het maar als voorbereiding op het voorjaar. Maar crossen vraagt een grote belasting van mijn heup en veel spieren die geraakt zijn. Dat maakt het moeilijker. Mijn doel is in het voorjaar weer mijn oude niveau te halen en liefst nog een beetje beter.”

  1. Van Vleuten wil nu regenboogtrui die ze ‘het hele jaar kan showen’
    WK in Yorkshire

    Van Vleuten wil nu regenboog­trui die ze ‘het hele jaar kan showen’

    Na ruim twee weken van relatieve rust verdedigt Annemiek van Vleuten dinsdag in Yorkshire bij de WK wielrennen haar wereldtitel op de individuele tijdrit. Het is haar eerste hoofddoel, maar voor de Wageningse wacht vier dagen later in de wegrace een misschien nog wel grotere uitdaging. Dan is de prijs een regenboogtrui die je het hele jaar kunt showen. ,,Ik ga voor allebei, maar als ik moet kiezen dan is het toch die laatste.”