Volledig scherm
Maud Kaptheijns in actie bij de elite dames op het NK Veldrijden. © ANP

Ziek geweest zijnde Maud Kaptheijns kan leven met 2de plaats op NK: 'Had de power niet vandaag'

SURHUISTERVEEN - Gestart als één van de topfavorieten voor de titel, kwam Maud Kaptheijns zaterdagmiddag in Surhuisterveen als tweede over de streep op het NK veldrijden. De achterstand op winnares bedroeg 50 seconden. ,,Ik was vandaag niet goed genoeg om te winnen", luidde het nuchtere commentaar van de renster uit Westerhoven. ,,Ik had niet de power die normaal wel heb."

Of dat te maken had met de naweeën van het trainingskamp dat ze achter de rug heeft in Griekenland? Ze schudde het hoofd van niet. ,,Van de tien dagen heb ik er vier met griep in  bed gelegen. Pas op het laatste kon ik nog even goed trainen met de mannen uit onze (Crelan) ploeg. Pas sinds gisteren voelde ik me weer echt goed."

De latere winnares en nieuwe kampioene Lucinda Brand voelde al snel dat Kaptheijns in Surhuisterveen niet in goede doen was. ,,Ik verwachte een harde start van Maud. Maar die bleef uit. Toen ben ik er zelf maar hard vandoor gegaan." Achter haar Kaptheijns een constant tempo. ,,Maar je moet echt top zijn om een kampioenstrui te winnen." Aan het parcours, een ware blubberbak, lag het ook al niet, vond ze. ,,Uiteraard heb ik liever zand of heuvels, maar als ik goed ben, kan ik dit ook aan. En nogmaals: de power die er normaal is, was er vandaag niet."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement