Het WK in cijfers: Neymar kreeg meeste schoppen, Engeland meeste passes
Het WK 2018 zit erop. Aan de hand van cijfers blikken we nog eens terug op de 64 wedstrijden van de afgelopen maand tijd, waarin een hoop WK-records zijn gesneuveld. Een overzicht.
12
Met zijn onfortuinlijke kopbal in de finale bracht de Kroaat Mario Mandzukic het aantal eigen goals dit WK op 12. Dat is een verdubbeling van het vorige record (6 in 1998) en één meer dan het aantal eigen goals van de laatste drie WK’s bij elkaar opgeteld.
16
België was de meest trefzekere ploeg op het WK met 16 goals. Romelu Lukaku (4) en Eden Hazard (3) maakten meerdere goals. Michy Batshuayi, Nacer Chadli, Kevin de Bruyne, Dries Mertens, Adnan Januzaj, Marouane Fellaini, Jan Vertonghen en Thomas Meunier scoorden allen één keer.
29
In Rusland werden 29 strafschoppen gegeven, waarvan er 22 werden benut. Het oude record (WK 1998) stond op 18.
73
Van de 169 goals (2,64 per wedstrijd) werden er 73 gemaakt uit een standaardsituaties. Engeland scoorde het vaakst uit een spelhervatting: 9 keer (3 strafschoppen, 4 corners en 2 vrije trappen).
113
Kroatië deed de meeste doelpogingen, al dient daarbij te worden aangetekend dat de finalist 3 keer een verlenging speelde en dus 90 minuten langer op het veld stond dan de nummer 2 België (105 doelpogingen). België kreeg de meeste doelpogingen tegen (104).
27
Thibaut Courtois verrichtte de meeste reddingen: 27 stuks. De Belgische doelman bleef daarmee de Mexicaanse keeper Guillermo Ochoa (25) en de Deense doelman Kasper Schmeichel (21) voor.
23
Tunesië was het enige land waarbij alle 23 spelers dit WK in actie kwamen. Bert van Marwijk, de bondscoach van Australië, gebruikte de minste spelers in de drie poulewedstrijden: 15.
28
De Braziliaan Neymar en de Belg Eden Hazard werden het vaakst slachtoffer van een overtreding. Beide spelers werden 28 keer onrechtmatig gestuit. De Kroaat Ante Rebic maakte de meeste overtredingen van alle spelers: 19.
100
Lionel Messi speelde een teleurstellend WK, maar maakte wel de 100ste goal van het toernooi.
3844
Engeland gaf dit WK de meeste passes: 3844 stuks, Iran (631) de minste. Spanje had het recordaantal passes in één wedstrijd; 1114 tegen Rusland.
70
Duitsland en Spanje hadden gemiddeld per wedstrijd het meeste balbezit: 70 procent. Iran (32 procent) het minste.
Bron: Gracenote
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Twitter 'huilt' om weggestuurde Kroaat
-
Poll! Wie wordt wereldkampioen?
Frankrijk en Kroatië maken vanaf 17.00 uur uit wie zich de komende vier jaar wereldkampioen voetbal mag noemen. Frankrijk start als favoriet aan de eindstrijd in Moskou. Maar dat was twee jaar geleden in Parijs ook het geval en toen verloor het voor eigen publiek de finale van het EK tegen Portugal (0-1). Hoog tijd voor een poll! Wie wordt wereldkampioen? -
Fotoserie: Zo kijkt Parijs naar de WK-finale
Twintig jaar geleden werd Frankrijk voor het eerst wereldkampioen. Dat gebeurde met een 3-0 zege op Brazilië in het Stade de France in Saint-Denis, net boven Parijs. Vandaag moet het voor Les Bleus gebeuren tegen Kroatië in het Luzhniki-stadion in Moskou. In Parijs zijn honderdduizenden Fransen op straat om op grote schermen te kijken naar de WK-finale. -
Poll: wat was de mooiste wedstrijd van het WK?
Na 64 wedstrijden zit het WK 2018 er definitief op. Frankrijk won na een doelpuntrijke finale van Kroatië. Het was het WK van Maradona, geiten en Neymar. Maar er werd uiteraard ook nog gevoetbald. Wij frissen het geheugen nog even op en zetten tien mooie duels op een rij. Maar welke was de mooiste? Stem onderaan op onze poll! -
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie.
-
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
-
-
-
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
Huilen, janken, wenen, snikken en snotteren. Niks fijner dan ongecontroleerd de tranen laten stromen. Maar wat is nu de precieze functie van al die tranen? En waarom huilt de ene persoon al bij een tv-commercial en kan de ander geen traan laten op een begrafenis? Hoogleraar Ad Vingerhoets: ,,Het hormoon testosteron maakt het moeilijker om te huilen.’’ -
PREMIUM
VAR-victorie, mooie losers en Kylian de Ninja Turtle
Hugo Borst volgde het WK voetbal in de studio in Hilversum. Wat is hem allemaal opgevallen?