Lionel Messi viert feest voor het spandoek van Diego Maradona, zijn zo intens aanbeden voorganger.
Volledig scherm
PREMIUM
Lionel Messi viert feest voor het spandoek van Diego Maradona, zijn zo intens aanbeden voorganger. © ANP / EPA


‘Messi! Messi!’, galmt het onder het immense ronde dak van het Lusail Stadium

ReportageDik een uur lang balanceerde Argentinië op de drempel van uitschakeling, nog vóór het WK goed en wel was begonnen. Maar toen was daar Lionel Messi met een flits van klasse, tot uitzinnige vreugde van het publiek in Doha, als inleiding voor een 2-0 zege op Mexico. Verslag van een zinderende ontsnapping.

  1. WK Voetbalpodcast | ‘Deze WK-finale was voetbal op z'n allermooist’

    WK Voetbalpod­cast | ‘Deze WK-finale was voetbal op z'n aller­mooist’

    Lionel Messi heeft eindelijk zijn wereldtitel. De Argentijn en Kylian Mbappé maakten de finale samen tot een geweldig schouwspel. Daarnaast een evaluatie van Oranje en het hele WK in Qatar. Een toernooi dat in de voorbereiding vooral ging over mensenrechten, OneLove-armbanden en geld. Etienne Verhoeff bespreekt het in de laatste WK Voetbalpodcast met Sjoerd Mossou en Mikos Gouka, die bij de WK-finale in het Lusail Stadion waren.
  2. ‘Hoe je een van de meest historische foto’s ooit kunt verpesten’: emir drapeert Messi in Qatarees gewaad

    ‘Hoe je een van de meest histori­sche foto’s ooit kunt verpesten’: emir drapeert Messi in Qatarees gewaad

    Opvallend moment gisteren tijdens de uitreiking van de Wereldbeker. Lionel Messi kreeg op het podium van de emir een traditioneel Qatarees gewaad aan, vlak voor hij de trofee de lucht in zou houden. Qatar en de FIFA oogsten bij analisten en fans op sociale media bakken kritiek voor de actie. ,,Je pakt een heel groot moment af van de speler", vond de Duitse ex-voetballer Bastian Schweinsteiger.