Het stadion waar de openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2020 in Tokio wordt gehouden met op de voorgrond de olympische ringen.
Volledig scherm
Het stadion waar de openingsceremonie van de Olympische Spelen van 2020 in Tokio wordt gehouden met op de voorgrond de olympische ringen. © AP

Droom voor Oranjevrouwen komt uit: Spelen gehaald

Italië - NederlandDe inzet van de kwartfinalewedstrijd tussen de Leeuwinnen en Italië vanmiddag (15.00 uur) was tweeledig. Door de 2-0 overwinning bereikte Oranje niet alleen de halve finales van het WK, het levert bovendien een ticket op voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

  1. Van de Donk vindt speelsters VS ‘nogal arrogant’
    Video

    Van de Donk vindt speelsters VS ‘nogal arrogant’

    Daniëlle van de Donk denkt dat de Nederlandse voetbalsters zondag in de WK-finale misschien wel kunnen profiteren van hoogmoed bij de Verenigde Staten. De Amerikaanse vrouwen zijn regerend wereldkampioen en de grote favoriet voor het goud in Frankrijk. ,,Ik vind die Amerikanen nogal arrogant. Ze leggen zo wel heel veel druk bij zichzelf neer. Dat mag van mij hoor, maar ik vind het niet handig”, zegt de nummer 10 van Oranje op het terras van het spelershotel in Lyon.