Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie

Oranje bij verlies naar Parijs, anders Rennes

Omdat de Nederlandse voetbalsters op het WK in Frankrijk één doelpunt meer hebben gemaakt dan Canada, volstaat donderdag in het onderlinge groepsduel in Reims een gelijkspel om als nummer 1 in poule E te eindigen.

In dat geval reist Oranje door naar Rennes, waar het dan dinsdag in de achtste finales de nummer twee uit groep D treft: Engeland, Japan of misschien zelfs Argentinië. Bij verlies tegen Canada vervolgt de Europees kampioen het WK in Parijs.

Bekijk hieronder La Panenka: ‘Oranje moet gewoon verliezen van Canada’

Zowel Nederland als Canada heeft na twee groepswedstrijden de maximale score van zes punten. Beide landen zijn daardoor al zeker van een plek in de achtste finales. Het doelsaldo van zowel Oranje als Canada is +3, maar de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman scoorde vaker (vier tegen drie).

Als Oranje verliest, heeft het een dag minder de tijd om zich voor te bereiden op de achtste finales. In dat geval spelen de voetbalsters maandag in het Parc des Princes, de thuishaven van de Franse kampioen Paris Saint-Germain, tegen de nummer twee van groep F: Zweden of de Verenigde Staten.

Beluister hieronder de speciale WK-podcast