Door de woningnood wonen steeds meer twintigers en dertigers noodgedwongen bij hun ouders. De 27-jarige Lonneke Looije uit Wijchen is een van hen.
Volledig scherm
PREMIUM
Door de woningnood wonen steeds meer twintigers en dertigers noodgedwongen bij hun ouders. De 27-jarige Lonneke Looije uit Wijchen is een van hen. © Paul Rapp

900.000 twintigers en dertigers wonen bij ouders: ‘Bij vlagen word ik moedeloos’

Een recordaantal twintigers en dertigers wil het ouderlijk huis uit, maar kan dat niet. Woningnood dwingt hen thuis te wonen. Hoe regelen ze dat met hun ouders? Wordt kostgeld betaald? Gelden er nog regels? Gaan dates mee naar huis? Of is dat te gênant?    

2 reacties

  • Wesley Coolen

    1 maand geleden
    Een baan behoorlijk stressvolle baan als onderwijsassistent in het speciaal voortgezet onderwijs maar niet genoeg verdienen om een huis te kunnen kopen. Al jaren sparen, maar helaas. Ik zeg hoi tegen mijn ouders die rustig op de bank zitten en ga vervolgens maar weer naar mijn kamer. Funda is al afgeschreven, daar gaan de huizenprijzen toch wel 20.000 boven de vraagprijs als je al een bezichtiging krijgt. Dan ben je 29 en woon je nog bij je ouders, leg dat de leerlingen maar eens uit....
  • Petra Van de Ven

    1 maand geleden
    Ik zag in het buitenland de familiehuizen. Vader, moeder, en een kind dat een gezin sticht, en dan ook nog de ouders of een van de ouders inwonend heeft. Het kind dat voor de ouders wil zorgen, mag het huis houden. Ik weet niet of dat hier in nederland gevolgen zou hebben vanwege de vermogensoverdracht, maar je hebt dan een huis vrij van hypotheek, enkel het onderhoud, verzekeringen en belastingen betaal je, plús die ouders die je verzorgt…..