Politieagent Luke op surveillance.
Volledig scherm
PREMIUM
Politieagent Luke op surveillance. © Ricardo Smit

Agent Luke heeft maar één minuut nodig om een inbraakgevoelig huis te spotten

,,Zie je die trap? Die plaats je tegen de muur, je klimt omhoog en wipt het raampje open.” Agent Luke heeft tijdens zijn surveillance maar één minuut nodig om een inbraakgevoelig huis te spotten. Zoals deze woning zijn er zovelen en de crimineel slaapt niet. Sterker nog: ze slaan net zo graag overdag toe.

 1. In deze studentenflat is de stank ondraaglijk, huurders lijden onder bedwantsen, ratten en schimmel
  PREMIUM
  met video

  In deze studenten­flat is de stank ondraag­lijk, huurders lijden onder bedwantsen, ratten en schimmel

  Huurders van een studentenflat zijn de wanhoop nabij. Volgens hen weigert de verhuurder iets te doen aan onderhoud. Het voormalig kantoorpand, waarin zo’n tweehonderd mensen wonen, is ronduit smerig. De stank in de gangen is niet te harden. Tot overmaat van ramp zijn er overal bedwantsen en lopen er tientallen ratten bij de ingang. ,,Ik wil wel weg, maar ik kan nergens heen.’’
 2. Missende rookmelders en enige vluchtroutes vol spullen: veiligheid ver te zoeken in oude portiekflats
  PREMIUM

  Missende rookmel­ders en enige vluchtrou­tes vol spullen: veiligheid ver te zoeken in oude portiek­flats

  Als er brand uitbreekt op de eerste verdieping in de portiekflat van Wendy Baum, staat in een mum van tijd het hele trappenhuis vol dikke zwarte rook. Wendy weet niet wat ze moet doen en raakt compleet in paniek. Ze wil naar beneden, weg van de brand en het liefst zo snel mogelijk. Gauw zoekt ze haar dochtertje van drie jaar oud, tilt haar op en rent naar de deur. Een verkeerde beslissing die heel makkelijk fataal had kunnen aflopen.
 3. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”