Belgisch huis is zo vies dat de muizen over de ruiten lopen

videoEen huis in het Belgische Gent trekt de aandacht van lokale media. Buren klaagden al langer over stank- en geluidsoverlast. Werklieden die de dakgoot bij een van de buren herstelden wisten niet wat ze zagen door de vervuilde ramen. 

Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel. Als we de beelden moeten geloven, is er zeker geen kat in de woning aanwezig. Een muis toont zich zonder schroom achter de ruit en lijkt er wat vanaf te likken. Ook is een berg afval te zien. Met deze beelden trokken de buren naar het Gentse stadsbestuur, wat de bal aan het rollen bracht.

Het huis in de deelgemeente Sint-Amandsberg kreeg de afgelopen dagen heel wat persaandacht in België. De buren klaagden niet alleen over lawaai van muizen. Ook zou tijdens warme dagen de stank niet te harden zijn. Ze trokken met deze klachten richting het stadsbestuur, dat op zijn beurt een controleur stuurde. Uit zijn verslag bleek dat de situatie de openbare gezondheid kan schaden. De bewoner heeft zeven dagen om het huis op te ruimen, anders doet de stad dat op kosten van de man.

Volledig scherm
© Screenshot video