De woonboerderij van Jellina Detmar is stoer en stijlvol

Binnenkijken bijHet is altijd leuk om binnen te kijken bij andere huizen, op zoek naar inspiratie voor de eigen inrichting. In de videoserie ‘Eigen huis en tuin van...’ gaat interieurarchitect Michiel de Zeeuw op bezoek bij interieurblogger en fysiotherapeute Jellina Detmar in het Friese Kollum.

Dol op interieurstyling is ze, Jellina Detmar (33). Samen met haar man en twee kinderen woont ze in het Friese Kollum. Daar tovert het gezin stukje bij beetje een oude woonboerderij om in een moderne en sfeervolle ruimte. Geregeld plaatst ze op haar razend populaire Instagram de mooiste foto’s van haar huis, en ook op haar interieurblog zie je vaak kiekjes terug van haar eigen huis.

Jellina Detmar woont in een woonboerderij in het Friese Kollum.
Volledig scherm
Jellina Detmar woont in een woonboerderij in het Friese Kollum. © Jellina Detmar

Oude woonboerderij

Waar nu de woonkamer is, was vroeger een schuur. De oude schuur was donker en koud, maar nu de ruimte verbouwd is oogt het heel licht en écht eigen. De familie is al een tijdje aan het verbouwen, maar het mag zeker geen tienjarenproject worden. Jellina wil dat het in het najaar van 2019 af is.

Toch zit er aan de inrichting van het huis nog wel een donker tintje. De keuken heeft een donkere muur en de gebinten hebben houten accenten. De combinatie van licht en donker trekt Jellina overal in het huis door.

Plantenboel

Je hebt het vast al gezien: in Jellina’s huis staan veel planten. Precies waar de fysiotherapeute en blogger dol op is. Hoe dat komt? Door de vele reizen die ze samen met haar man heeft gemaakt! Bloemen zijn juist niet zo haar ding, want die passen niet bij het kleurenpalet van het huis.

Meer foto's zijn te zien bij Eigen Huis & Tuin.