Volledig scherm
De buren zullen wel blij zijn dat dit huis een renovatie ondergaat, of zelfs opnieuw wordt gebouwd. © Funda

Dit te koop staande huisje in Haarlem is alleen voor handige Harry's

Je hebt kluswoningen en je hebt Kluswoningen - met een hoofdletter K. Hoe lastig het ook is om een huis te vinden in de randstad, je moet toch wel flink de mouwen op willen stropen voordat je een bod doet op dit stulpje aan de rand van het centrum in Haarlem. 

De makelaar erkent op Funda dat er nog veel moet gebeuren aan het huisje. Er wordt zelfs vanuit gegaan dat het misschien wel helemaal moet worden gesloopt. Kenners worden alvast ingelicht over de fundering op staal en gemetseld op de zandlaag. 

Het pand heeft een netto vloeroppervlakte van 55 vierkante meter en ligt in de Bakkerstraat, een rustige straat in de Rozenprieel. De locatie is ook niet onaantrekkelijk voor veel mensen, want Haarlem ligt dicht bij Amsterdam en met de fiets ben je in een kwartiertje op het strand van Zandvoort of Bloemendaal. De vraagprijs bestaat vermoedelijk grotendeels uit de grondprijs: bieden vanaf 95.000 euro. 

Volledig scherm
Er staat ook nog de nodige rommel in huis. © Funda
Volledig scherm
Ramen zitten er niet meer in en ook de rest van de gevel heeft wel een opknapbeurt nodig. © Funda
Volledig scherm
De tweede verdieping of 'zolder'. © Funda
  1. Stikstofprobleem gijzelt woningbouw: huizentekort loopt verder op

    Stikstof­pro­bleem gijzelt woningbouw: huizente­kort loopt verder op

    Het aantal vergunningen voor woningbouw neemt af. De reden: de schadelijke stikstofuitstoot bij de bouw die natuurgebieden kan beschadigen. Bouwprojecten staan sinds een uitspraak van de rechter over het Nederlandse stikstofbeleid op losse schroeven, waardoor voorlopig lang niet genoeg nieuwe huizen worden gebouwd om de woningnood op te lossen. ,,Dit gaat helemaal mis”, zegt Jan Fokkema namens projectontwikkelaars.