Duizenden huurders missen toeslag, vermoedt Woonbond
De Woonbond denkt dat duizenden huishoudens de huurtoeslag waar ze recht op hebben missen. Daarom roept de bond huurders op om te controleren of ze er recht op hebben. Door nieuwe regels hebben sinds vorig jaar 115.000 extra huishoudens recht op de toeslag. Volgens de Woonbond weet een deel van deze groep dat echter niet.
De inkomensgrenzen die het recht op de bijdrage bepalen zijn vanaf 2020 veranderd door een wetswijziging. De harde inkomensgrenzen, waarbij er helemaal geen recht op huurtoeslag is bij een inkomen boven een bepaald bedrag, zijn vervallen. Sindsdien loopt de hoogte van de toeslag bij een hoger inkomen nu geleidelijk af. ,,Ook zonder wetswijziging laten veel mensen het geld liggen, maar met de nieuwe groep huurders die recht heeft op de toelage, verwachten we dat nog meer mensen de toeslag zullen missen. Daarom onze waarschuwing”, legt een woordvoerder van de Woonbond uit.
Volgens de zegsman hebben huurders die in het verleden net boven de inkomensgrens zaten, nu mogelijk wel rechten op de bijdrage. ,,Huurders kunnen op de website van de Belastingdienst een proefberekening doen om te kijken of ze inderdaad recht hadden op de toelage.”
Het aanvragen van de toeslag over 2020 kan tot 1 september. De Woonbond heeft een uitleg op de site over wie er precies wel en niet in aanmerking komen voor de financiële bijdrage.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMDe erfenis
‘Wij dachten altijd dat oom Henk glazenwasser was, maar dat bleek niet zo te zijn’
-
Getest: Dit is de beste volautomatische espressomachine
Wat is de beste volautomatische espressomachine? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
Met video's
Flinke toename van muggen verwacht: zo houd je ze buiten de deur
‘Zzz...’ De mug is weer terug. Door het warme en vochtige weer wordt er een grote toename verwacht van het prikbeest. Hoe houd je muggen buiten de deur? En als ze tóch naar binnen zijn geglipt, hoe kom je er dan zo snel mogelijk vanaf? Sander Koenraadt van de Wageningen Universiteit weet raad. -
Liselotte waarschuwt andere huurders: 'Deze huurverhogingen mogen niet volgens de wet’
Terwijl normaal gesproken voor bijna alle huurders in Nederland op 1 juli de huur omhoog gaat, hoort hij dit jaar bevroren te zijn voor alle sociale woningen en maximaal 2,4 procent te stijgen voor huizen in de vrije sector. Nog niet alle verhuurders houden zich aan die regel. Huurders moeten snel zijn met bezwaar maken, adviseert de Woonbond. -
6 tips
Ga schulden gelijk te lijf: ‘Oogkleppen ophouden en post niet openmaken is geen goed idee’
Voor het eerst sinds 2013 maken we ons méér zorgen over onze financiële situatie. Dat maakte het CBS vanochtend bekend. Met de hard stijgende prijzen voor het levensonderhoud kun je gemakkelijk in financiële nood raken. ,,Ongemerkt wordt alles duurder en opeens is het geld op.’’ Zes tips om schulden het hoofd te bieden.
-
PREMIUM
Schatrijke George Soros verdiende miljoenen aan Nederlandse volksbuurt: ‘Kwetsbaren zijn de pineut’
-
-
-
Inbraken gebeuren in allerlei soorten woningen en buurten: zo laat je je huis veilig achter
Vakantie voor de boeg? Haal voor vertrek de stekkers uit de stopcontacten, draai kranen dicht en zorg vooral dat je huis er bewoond uitziet. Dat adviseert Ilona Snaterse-Leidelmeijer, politievrijwilliger gespecialiseerd op het gebied van preventie. -
Op deze plekken kun je een elektrische auto beter niet opladen
Het scheelt flink in de portemonnee waar je in ons land je auto oplaadt. In ondergrondse parkeerplaatsen is het altijd duur. Daar ben je gemiddeld 16,8 procent duurder uit dan elders in de gemeente.