Hypotheekaanvragers zijn verplicht om een studieschuld te melden.
Volledig scherm
Hypotheekaanvragers zijn verplicht om een studieschuld te melden. © Getty Images

Een op de drie hypotheekadviseurs vraagt niet naar studieschulden

Bij een derde van de hypotheekadviesgesprekken met starters vraagt de adviseur niet naar het bestaan van een studieschuld. Dat blijkt uit de meest recente cijfers uit de consumentenmonitor van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) die deze site heeft opgevraagd.

 1. Amsterdamse gezinswoning van 5 ton wordt dubbele waard na splitsing: ‘Geen idee meer wie er woont’
  PREMIUM

  Amsterdam­se gezinswo­ning van 5 ton wordt dubbele waard na splitsing: ‘Geen idee meer wie er woont’

  Het zijn ruime eengezinswoningen, in de Valutawijk in Amsterdam. Maar kun je er ook vier gezinnen in kwijt? Ja, vinden vastgoedinvesteerders, die de laatste jaren pand na pand kochten, om ze te splitsen en elke etage los te verhuren. Nee, vinden buurtbewoners, die naar de rechter zijn gestapt om een einde te maken aan wat zij ‘pure huisjesmelkerij’ noemen. Ze vingen gisteren bot.
 2. ‘Aflossingsvrije hypotheek steeds populairder onder starters’
  Play
  Video

  ‘Aflos­sings­vrije hypotheek steeds populair­der onder starters’

  De aflossingsvrije hypotheek wordt steeds populairder onder starters. Het aantal jonge huizenkopers dat in januari, februari en maart van dit jaar een aflossingsvrije hypotheek afsloot, steeg met 14 procent ten opzichte van dezelfde maanden een jaar eerder, meldt De Hypotheker. De afgelopen twee jaar was zelfs sprake van bijna een verdubbeling. De toename komt onder meer door de lage hypotheekrente en de huizenprijzen die blijven stijgen.