De familie Pisano aan de Glindestraat wordt door de WBO uit hun huis gezet omdat de woning wordt gesloopt tbv parkeerplaatsen voor de jumbo supermarkt . De familie heeft nu een groot spandoek opgehangen aan de gevel van hun woning.
Volledig scherm
De familie Pisano aan de Glindestraat wordt door de WBO uit hun huis gezet omdat de woning wordt gesloopt tbv parkeerplaatsen voor de jumbo supermarkt . De familie heeft nu een groot spandoek opgehangen aan de gevel van hun woning. © Carlo ter Ellen

Familie moet huis verlaten door Jumbo-uitbreiding en is woedend

Voor Frans en Jenny Pisano zijn de laatste dagen in hun woning in Oldenzaal geteld. Ze zijn gedwongen om te verhuizen, vanwege de komst van een nieuw parkeerterrein van de Jumbo-supermarkt. Daar hebben ze absoluut geen vrede mee en iedereen mag het weten. 

Wie de tekst op het enorme spandoek aan de gevel van hun woning leest, weet genoeg: het huis van de Pisano’s in Oldenzaal moet wijken voor een parkeerterrein van de Jumbo-supermarkt. Een prikkelend stukje proza waar Jenny Pisano niet veel meer aan toe te voegen heeft.

„Het is duidelijk toch? We willen mensen laten zien wat hier aan de hand is. We worden door de woningcorporatie gedwongen om te verhuizen, omdat de Jumbo hier parkeerplaatsen wil realiseren.”

Björn Kuipers

Supermarkteigenaar Björn Kuipers zal het doek ongetwijfeld hebben zien hangen aan het huis van zijn overbuurman, maar zegt niet de behoefte te hebben om te reageren op de kwestie. „Het enige wat ik kan zeggen is dat de woningcorporatie en wij er alles aan gedaan hebben om de familie Pisano tevreden te stellen.”

Het spandoek hangt er nu een paar dagen en vanaf het moment dat het werd opgehangen trekt het veel bekijks. „Mensen staan stil, lezen de tekst en verbazen zich erover. Ze vinden de sloop van huurwoningen kapitaalvernietiging. Een ander vroeg of de Jumbo-supermarkt nog niet genoeg parkeerplaatsen heeft”, zegt Jenny.

Sloopkogel

Ze weet dat het spandoek weinig uithaalt. De strijd is immers al gestreden. Frans en Jenny moeten weg. Ze hadden het geschil voor de rechter kunnen uitvechten, maar dan zou de uitkomst ook minder goed kunnen uitpakken. Dus besloot het echtpaar, ook vanwege gezondheidsredenen, akkoord te gaan met het aanbod van de woningcorporatie. Dat aanbod bestaat uit een vervangende huurwoning, uitgerust met dezelfde voorzieningen als de huidige woning.

De woning is nog in aanbouw. Wanneer ze erin kunnen weet Jenny niet. Een woordvoerder van de corporatie laat desgevraagd weten niet met die informatie naar buiten te willen treden. Jenny zelf hoopt de kerstdagen in haar huidige woning door te kunnen brengen. „En dan denk ik ook dat de sloopkogel er meteen aan te pas komt als wij vertrokken zijn.”