Volledig scherm
PREMIUM
Hugo Borst © Joost Hoving

'Het zijn voorspelbare, volkomen zinloze gedachten'

Mijn maHugo Borst schrijft over zijn moeder, die aan alzheimer lijdt. Deze column is geschreven voor het overlijden van zijn moeder. Onderweg naar het Verpleeghuis denkt hij terug aan een ongeluk dat eind juli gebeurde.

Quote

Zou het tropische weer ma kunnen doden?

Hugo Borst

Twaalf uur na de landing ben ik met de fiets op weg naar mijn moeder. Het is twee weken geleden dat ik haar heb gezien.

Op vakantie in de Algarve dacht ik vaak aan hoe warm ma het moest hebben. In Nederland was het heter dan in Portugal. In het Verpleeghuis is het rond de 25 graden al niet te harden, boven de 30 is het een sauna. Zou het tropische weer ma kunnen doden?

Via de familiezorgapp hield ik tijdens de vakantie contact. Mijn broer schreef: ‘Ma heeft een droog plekje op haar heup. Daar hebben ze een soort plak kaas opgeplakt, een wondverband. Verder houdt ze vocht vast bij handen en wangen. De arts heeft ernaar gekeken. Het kan de warmte zijn, of haar houding.’ Er zat een foto bij van onze moeder. Ik werd er akelig van. Mijn schoonzus schreef: ‘Net langs geweest. Joke is een zielig hoopje.’

  1. Stikstofprobleem gijzelt woningbouw: huizentekort loopt verder op

    Stikstof­pro­bleem gijzelt woningbouw: huizente­kort loopt verder op

    Het aantal vergunningen voor woningbouw neemt af. De reden: de schadelijke stikstofuitstoot bij de bouw die natuurgebieden kan beschadigen. Bouwprojecten staan sinds een uitspraak van de rechter over het Nederlandse stikstofbeleid op losse schroeven, waardoor voorlopig lang niet genoeg nieuwe huizen worden gebouwd om de woningnood op te lossen. ,,Dit gaat helemaal mis”, zegt Jan Fokkema namens projectontwikkelaars.