Klaas Hogeweg kiest voor een bijzondere mix van materialen en structuren

Het is altijd leuk om binnen te kijken bij andere huizen, op zoek naar inspiratie voor de eigen inrichting. In de videoserie ‘Eigen huis en tuin van...’ gaat interieurarchitect Evelyn Struik op bezoek bij influencers op het gebied van interieur. Dit keer bij interieurontwerper en blogger Klaas Hogeweg.

Hij staat beter bekend als Dutchguy84, de naam van zijn Instagram-account. Klaas plaatst daarop geregeld foto’s van zijn prachtige herenhuis, waar hij samen met zijn hondje Pug woont. Daarover schrijft hij ook wekelijks een blog. Klaas zit niet stil: hij is namelijk ook nog eens mede-eigenaar van webshop Koya Living.

Grafische stadsposters

Voordat Klaas zijn eigen bedrijf had, werkte hij voor verschillende interieurontwerpers in Nederland en New York. Dat Klaas van reizen houdt, zie je dan ook vast en zeker terug in zijn inrichting. Bijvoorbeeld in zijn keuze voor materialen, of in de fantastische posters van plaatsen die hij bezocht heeft. 

Weinig kleur en veel verschillende materialen in het huis van Klaas Hogeweg.
Volledig scherm
Weinig kleur en veel verschillende materialen in het huis van Klaas Hogeweg. © Klaas Hogeweg

Wat een hoge plafonds! Zo’n vier meter hoog zijn ze. Daardoor ziet Klaas’ huis er hartstikke ruimtelijk uit. Vanaf de bank kun je zelfs helemaal doorkijken naar de tuin! De inrichting, die zou je urban boho kunnen noemen: het is een bijzondere mix van materialen en structuren.

Kleurkeuze

Klaas is dol op natuurtinten, en felle kleuren zul je dan ook niet in zijn huis terugzien. De slaapkamer is wel stukken donkerder dan de rest van het huis: het lijkt bijna een boetiekhotel, zo sfeervol. Hondje Pug mag niet op het bed, maar stiekem ligt hij toch wel eens op het voeteneind.

Volledig scherm
© Klaas Hogeweg

Meer foto's zien? Kijk bij Eigen Huis & Tuin