‘Lelijkste plek van Brabant’ in holst van de nacht met bloembakken versierd

videoEn dan hangen er ‘opeens’ 900 gevulde bloembakken aan de Katterug. De flat in Tilburg werd eerder dit jaar uitgeroepen tot lelijkste plek van Brabant. Plantenbakkenverkoper Elho hing ze in het holst van de nacht op. ‘Met deze verrassingsactie willen we daar verandering in brengen’, laat Elho in een brief aan de bewoners weten.

,,Eindelijk groen in de binnenstad”, merkt Katterug-winkelier Marcel Kattestaart op. Al kan niet iedere bewoner er om lachen. ‘Wonen op de Katterug is al niet prettig met elke dag om 6.45 uur het lawaai van de bouwvakkers op het stadskantoor. Maar nu vonden ze het ook leuk om om 4 uur plantenbakken te gaan ophangen. Je verzint het niet....’, meldt een bewoner via Twitter.

Volledig scherm
De flat heeft ‘opeens’ planten aan de galerij hangen. Een stunt van een plantenverkoper. © Beeld Werkt
Volledig scherm
In het stadscentrum van Tilburg springt de Katteburg in het oog omdat hij zo groot is en op een prominente plek staat. Niet iedereen vindt de flat even mooi. © Beeld Werkt

Ook Katterug-bewoner Thomas van Groningen zit nog met een paar vragen: ,,Wie gaat dit snoeien en onderhouden? Want het is een klimopachtig plantje, hoe gaat dat groeien straks? En waarom dit nou in het geheim en ‘s nachts moest - dat ontgaat me een beetje.”