Marieke Rusticus woont in een oude zuivelfabriek

Binnenkijken bijHet is altijd leuk om binnen te kijken bij andere huizen, op zoek naar inspiratie voor de eigen inrichting. In de videoserie ‘Eigen huis en tuin van...’ gaat Michiel de Zeeuw op bezoek bij influencers op het gebied van interieur. Marieke Rusticus laat deze week haar ‘zuivelfabriek’ zien.

Een totale beleving, dat is wat de vrouwen achter De Dames van Rusticus Styling willen creëren. Marieke en haar twee collega’s doen iedere dag hun best om ervoor te zorgen dat de klant zich thuis voelt in zijn huis en werkplek. 

Dat gevoel zie je dubbel en dwars terug in Marieke’s eigen huis op het platteland van Drenthe. Samen met haar man, twee kinderen én hun geliefde hond en kat woont ze in een oude zuivelfabriek die ze hebben omgebouwd tot prachtige loft.

De accessoires in de loft zijn allemaal zorgvuldig uitgekozen.
Volledig scherm
De accessoires in de loft zijn allemaal zorgvuldig uitgekozen. © Marieke Rusticus

Bij het zoeken naar voorwerpen en meubilair voor in huis gaat het Marieke er niet om of alles wel bij elkaar past. Ze kiest voorwerpen die haar een fijn gevoel geven. Dat levert een eclectische stijl op. Marieke schuwt geen voorwerpen die anders zijn dan anders. Wat te denken van een schommel?

Zuivel

Bohemian industrieel, zo zou je de smaak van Marieke wel kunnen omschrijven. Haar huis past daar goed bij: vroeger was dit een zuivelfabriek. Nu Marieke er woont, zie je daar nog veel van terug. Toch is het niet moeilijk om je thuis te voelen in de grote open ruimte: alles is met aandacht uitgekozen. 

De hond heeft het ook prima naar z'n zin in de loft van Marieke.
Volledig scherm
De hond heeft het ook prima naar z'n zin in de loft van Marieke. © Marieke Rusticus

Meer foto's zijn te zien bij Eigen Huis & Tuin.