Met deze woonaccessoires warm je op zonder dat de verwarming aan hoeft
vraag 't vtwonenMet de huidige energieprijzen zetten we de verwarming liever een paar graden lager. Van kou lijden wordt echter niemand vrolijk, dus hoe hou je het warm zonder (extra) verwarming? Liselot de Bruijn, commercieel redacteur bij vtwonen, geeft antwoorden.
,,Je kunt, naast goede isolatie, voorkomen dat warmte je huis verlaat door gordijnen, rolluiken of shutters te sluiten. Misschien heb je wel een kat of hond die lekker bij je komt liggen. En anders heb ik nog zes tips waarmee je het lekker warm houdt dit najaar.”
1. Warmtedeken
,,Om het warm te krijgen, kun je lekker onder een kleed op de bank gaan liggen. Alleen al door plaids neer te leggen, in combinatie met mooie kussens, zorg je voor een optisch warme sfeer. Warmtedekens of -plaids zijn, om begrijpelijke redenen, heel populair dit najaar. Ze werken in feite hetzelfde als een elektrische deken. Er zijn veel varianten verkrijgbaar, van warmtedekens die je in je bureaustoel kunt leggen, tot plaids voor op de bank. Draadloze warmtedekens laad je van tevoren op, dan zit er ook geen snoer in de weg. Onze favoriet is de plaid van Nikki Amsterdam. Hij is lekker zacht, valt mooi en heeft een subtiele, glanzende look. Wil je liever helemaal analoog gaan? Een wollen deken in een stoel houdt ook al warmte vast.”
2. Loveseat
,,Het is een beetje out of the box, maar in een gezellige, ronde loveseat houd je elkaar lekker warm. Ronde, organische vormen geven een interieur ook nog eens een vriendelijkere, warmere uitstraling. Kies voor een loveseat uitgevoerd in een warme stof zoals velours, rib- of teddystof (ook wel bouclé genoemd), dat maakt je interieur extra knuffelbaar. Combineer 'm met bijvoorbeeld een lekker harig kleed.”
3. Vloerkleed
,,Nog een tip die praktisch en optisch warmte geeft. Een vloerkleed ziet er gezellig uit, zeker als je voor een extra fluffy exemplaar gaat, en het voorkomt dat kou uit de vloer omhoog trekt. In het vtwonen-woonbeurshuis combineerde stylist Marianne Luning een superhoogpolig vloerkleed met een fluffy bank, daar wilde je zo induiken. Zeer hoogpolige materialen zijn aan een opmars bezig en geven precies dat warme gevoel waar je naar op zoek bent als de verwarming lager staat.”
4. Ronde mokken
,,Het klinkt misschien een beetje flauw, maar een mok met warme drank verwarmt je handen en je lichaam van binnenuit. Een extra grote, bolle mok ligt extra lekker in het kommetje van je handen.”
5. Flanellen dekbed
,,Flanel is katoen dat een beetje opgeruwd is. Tussen die omhoog staande vezels blijft een laagje lucht staan en dat isolerende laagje houdt warmte vast. Flanellen beddengoed voelt daarbij lekker zacht en wollig aan, wat het het ideale dekbedovertrek voor de wintermaanden maakt. Bij vtwonen combineren we graag verschillende dekbedovertrekken met elkaar door twee overtrekken op hetzelfde bed te leggen. Dus in plaats van het zomer- en winterdekbed in één hoes te stoppen, stop je ze in twee losse hoezen. Zo fungeert één dekbed als een lekker dik sprei. Je bed ziet er direct lekker vol en zacht uit. En, nog belangrijker, het is extra warm.”
6. Kruik
,,Een kruik zonder hoes voelt vaak niet aangenaam, dit los je op door voor een exemplaar met hoes te kiezen. Een kruikhoes van teddystof heeft een donzige textuur en geeft de warmte nog steeds goed door. Tegelijkertijd zorgt dat beschermende laagje ervoor dat de kruik langer warm blijft en je er dus langer profijt van hebt.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Twee keer 190 euro is voor iedereen welkom, maar enkel voor een deel van de huishoudens noodzaak
Het is hartverwarmend om te zien hoe in ons land steeds meer initiatieven ontstaan die mensen die de 190 euro energietegemoetkoming niet nodig hebben en mensen die juist meer steun kunnen gebruiken bij elkaar brengen, schrijft hoofdredacteur Rennie Rijpma in dit commentaar. -
Schoonmaaktip van de week
Schoonmaakexpert neemt TikTok-filmpjes onder de loep: ‘Die hele bril eraf schroeven, echt niet nodig!’
Het huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen. Deze week kijkt ze naar veelbekeken schoonmaakvideo's op TikTok. -
PREMIUM
Je huis opruimen na de feestdagen? Met deze vijf tips van Josee wordt dat een makkie
Zo, kerstboom en -rommel eruit. Het moment om je huis eens goed aan te pakken. Maar hoe pak je zo'n opruimsessie aan? Hoe voorkom je niet een nog grotere chaos en vooral: hoe houd je het netjes? Professional organizer Josee Tuinenburg (42) uit Alphen geeft tips. -
PREMIUM
Het is een horrorplant en bestrijden is duur, maar de duizendknoop is een prima grondstof voor meubels
Van gehate probleemplant naar geliefd meubel. Rotterdam ziet een nuttige toepassing voor de Japanse duizendknoop, de hardnekkige woekeraar die zich maar niet laat wegmaaien. -
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje.
-
PREMIUM
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit. -
-
-
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen. -
PREMIUM1
Bezwaar maken tegen nieuwbouw aan banden gelegd: ‘Bij elk plan klimmen mensen in de pen’
Het wordt moeilijker om nieuwe woningbouwprojecten jarenlang te vertragen met bezwaarprocedures. Dat blijkt uit plannen van minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) om de woningbouw in Nederland aan te jagen.