Prachtige hoge ruimte in huis van Hank en Suus krijgt eindelijk de allure die het verdient
Make-overHet huis van Hank en Suus in Haarlem is bijzonder, het maakt deel uit van een kazerne uit 1882. Het is alleen een ratjetoe van kleuren en meubels geworden, waardoor met name Suus zich niet meer thuis voelt. Ruim 700.000 kijkers zagen gisteren in Weer verliefd op je huis hoe hun huis een flinke make-over krijgt.
Dat het een voormalige paardenstal betreft kun je allang niet meer zien en de woonkamer is eigenlijk al prachtig, maar vooral Suus is zich steeds minder thuis gaan voelen. ,,Het is een kermis aan kleuren geworden. Het blijft een huis met een verhaal, maar voelt niet meer als thuis. Ik heb met verschillende elementen geprobeerd om dat te veranderen, maar dat lukt niet echt.”
Hoewel Hank het eigenlijk wel prima vindt, heeft hij de programmamakers uitgenodigd om hun huis een metamorfose te geven, want hij wil graag dat zijn vrouw de warme en fijne plek heeft die ze verdient als ze terugkomt van een lange dag werken.
Smaken Hank en Suus botsen
Maar wat moet het worden? De smaken lijken behoorlijk te botsen. Hank houdt van hout, metaal en als hij een rondje maakt over de meubelboulevard wijst hij vooral simpele stoelen aan. Hij denkt ook vooral praktisch: zo'n bank in de eethoek lijkt wel gezellig, maar erg handig is het niet, meent hij.
Als het aan Suus ligt, komt er een mooie hoekbank in het zitgedeelte. Dat mag zowel beneden als boven, want eigenlijk heeft het huis twee zitkamers. Boven in de vide is een tweede zitkamer gecreëerd waar het stel of de dochters televisie kunnen kijken.
Als Fietje Bruijn het huis binnenkomt, noemt ze haar opdracht een cadeau. Ook zij looft het unieke karakter van het huis. ,,Het is alleen een ratjetoe geworden en ik mis warmte. Ik zie dan wel weer een heel heftig behang, maar daar staat een ielig bankje onder. Het huis moet de allure krijgen die het verdient en de warmte waar naar wordt gevraagd”, vat ze samen.
De stijl die het huis krijgt, noemt Fietje moody mediterranean, ietwat zwaarmoedig dus, maar met de warmte van de mediterrane look. Een van de elementen die de stylist toevoegt is houtkleur.
Keuken wrappen, wat is dat?
Fietje Bruijn heeft de keuken gewrapt in houtlook om hem meer warmte te geven en beter te laten passen bij de rest van het interieur.
Maar wat is een keuken wrappen nu precies en hoe werkt het? Kort gezegd, ga je de keukenkasten en ladefronten beplakken met plakfolie. Dit heeft veel voordelen. Wrappen is veel goedkoper dan een nieuwe keuken aanschaffen en je kunt uit allerlei kleuren en patronen kiezen.
Bekijk bij vtwonen hoe je zelf een keuken wrapt.
Een uitgesproken loungebank om te borrelen prijkt voortaan in het zitgedeelte van de woonkamer, die zich kenmerkt door de hoge muren. Een kleed zorgt voor veel warmte. De eettafel is wat dichter bij de keuken gezet. Er is meer hout toegevoegd of in ieder geval houtlook, zoals de trap die is bedekt met namaakeikenhout. Voordeel is dat er antislip is aangebracht, waardoor de trap minder glad is. Na een ongelukje waarbij Hank gewond raakte geen overbodige luxe.
De kleuren uit de keuken komen terug op de tweede verdieping en Fietje heeft zelfs de slaapkamer meegenomen in de make-over, waardoor er één geheel ontstaat. Dat is precies waar Hank en Suus op hopen vlak voordat ze binnenkomen. De gewaagde bank met streepjes valt in de smaak, net als de bijzondere fotoreportages op de hoge muur bij de eetkamer. ,,Ik had het zelf nooit gekozen, maar ik vind het prachtig”, zegt Suus. ,,Ze heeft echt een eenheid gemaakt van verschillende ruimtes. Dat was ons nooit gelukt op deze manier”, moet ze bekennen.
Bekijk de video's hieronder voor meer wooninspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Getest: dit is de beste afzuigkap met luchtafvoer
Wat is de beste wandschouw afzuigkap met luchtafvoer? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
hip huis
Eigenwijs, luchtig, speels en vooral erg groot: deze lamp is mateloos populair
Zou je graag je interieur een nieuwe uitstraling willen geven? Dan kun je wel wat inspiratie gebruiken. In de serie ‘Hip Huis’ daarom elke week de laatste woontrends. Deze week: de Vertigo-lamp van designmerk Petite Friture. -
PREMIUMEnergie
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten? -
PREMIUMeigen tuin eerst
De lievelingsplant van voormalig koningin Juliana is geurige plant om mee te pronken
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging
-
video
Daniëlle en Sander worden gek van het speelgoed in huis en krijgen hulp bij het maken van een kinderhoek
Hoe maak je een kinderhoek waar de kinderen veilig kunnen spelen, genoeg opbergplek voor het speelgoed is en die er ook nog eens mooi uitziet? Stylist van vtwonen Eva van de Ven laat in een aantal stappen zien hoe je dat aanpakt. -
-
-
PREMIUM
Kopers dreigen 1000 euro per maand meer te moeten betalen voor droomhuis
Een nieuwbouwproject in Den Haag dreigt voor tientallen kopers uit te lopen op een persoonlijk drama. Hun droomhuis, waar ze een jaar geleden al de koopovereenkomst voor hebben getekend, dreigt in rook op te gaan vanwege bezwaren van de naastgelegen jachtwerf. ,,Er zijn al meerdere mensen afgehaakt.’’Den Haag -
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema.