Droogbloemen worden weer helemaal hip.
Volledig scherm
Droogbloemen worden weer helemaal hip. © Unsplash, Peter Bucks

Terug van weggeweest: gedroogde bloemen in het interieur

Een bosje bloemen op de salontafel kennen we allemaal wel, maar gedroogde bloemen? Ze zijn opeens weer hip. Hoe pas je ze stijlvol toe in je interieur? Eigen Huis & Tuin gaat op zoek naar tips.

Veel mensen zullen deze trend nog wel herkennen van vroeger. Nu komt het helemaal weer terug. Volgens Maria van Bries aan Zee, gespecialiseerd in droogbloemen, kon je deze trend  wel een beetje zien aankomen als je de buitenlandse bloemenaccounts op Instagram een beetje volgt. In Frankrijk bijvoorbeeld zijn de droogbloemen al een tijdje opnieuw een trend.

Zo onderhoud je ze

Droge lavendel, voor bijvoorbeeld op de wc.
Volledig scherm
Droge lavendel, voor bijvoorbeeld op de wc. © Pexels

De gedroogde bloemen zijn tegenwoordig dus niet meer suf en stoffig, maar hoe houd je ze nou mooi? ,,Dat is eigenlijk heel gemakkelijk”, zegt Van Bries aan Zee. ,,Het is vooral belangrijk dat ze niet te veel in de zon staan. Daarnaast moet je er ook niet te vaak tegen aanstoten, omdat de bloemen dat uitvallen.” Ze hebben dus minder zorgen nodig dan verse bloemen en zijn bovendien duurzamer, omdat een bos bloemen op deze manier langer meegaat.”

Gedroogde bloemen kun je op heel veel verschillende manieren stijlen. Je zou een mooie bos op tafel neer kunnen zetten, maar ook losse vaasjes met wat kleinere bloemetjes hebben een grappig effect. ,,Daarnaast zie je de krans ook weer volop terugkomen’’, aldus Maria. Nog een hype op dit moment is het pampasgras (Cortederia). ,,Zet de pluimen bij elkaar in een mooie vaas of pot en je hebt een mega eyecatcher die ook nog eens heel lang meegaat!” Ook zou je de bloemen in een fotolijstje kunnen doen of ze gewoon aan een touwtje hangen in je woonkamer. 

Doe het zelf

Je zou de bloemen natuurlijk kant-en-klaar kunnen kopen, maar als je het leuker vindt om het zelf te doen is dit ook best makkelijk. Het enige wat je nodig hebt is een een zwaar boek, wat keukenpapier en natuurlijk de bloemen die je graag wilt laten drogen. Leg de bloemen tussen de bladzijden van het boek en laat ze zo’n drie weken drogen. 

Wil je weten hoe je dat doet? Kijk dan op de site van Eigen Huis & Tuin.